Menu
Terug naar portfolio

Pieter Pot

Die berg plastic op onze planeet? Die is nu wel groot genoeg. Daarom nodigt circulaire supermarkt Pieter Pot iedereen uit voor een afvalvrije toekomst.

Pieter Pot bezorgt boodschappen in mooie, glazen statiegeldpotten. Met hun verpakkingsvrije bezorgdienst verminderen ze het aantal eenmalige verpakkingen en voorkomen de uitstoot van CO2. Zo maken ze al serieuze impact.

Het werd tijd om wat meer tamtam te maken rond hun wonderschone missie: een afvalvrije toekomst. En om het systeem écht te kunnen veranderen hebben we iedereen nodig. Vandaar dat we Jan en alleman uitnodigden om mee te strijden. Van de industrie tot je buurman en van je favoriete merken tot je ouders.

Uitnodigen ja, niet uitdágen. Omdat Pieter Pot wel strijdbaar is, maar niet vervreemdend. En omdat het verminderen van afval voor iedereen van belang is - en we het dus samen moeten doen.

Wekenlang te zien in bushokjes, op stadsmuren, in je social feed en via deze uitnodiging.

Video

We vroegen verschillende persoonlijk betrokken ambassadeurs om voor Pieter Pot te spreken. Echte mensen, die ieder om hun eigen redenen hun eigen achterban uitnodigen.

De lege potten in hun handen symboliseren de open uitnodiging - en zijn natuurlijk een herkenbaar Pieter Pot-icoon.

Posters

Een serie portretten met eronder een concrete uitnodiging. De één spreekt direct een merk aan, de ander roept generatiegenoten op, weer een ander een hele branche. Om maar te zeggen: deze uitnodiging is voor iedereen.

Analoge fotografie helpt mee het authentieke karakter van het verhaal te benadrukken. Even domineerde deze groep mensen het straatbeeld in de grotere steden.

Online

Via de korte video's en social ads kom je uit op een landingspage waar de missie uiteengezet wordt. Je kunt er direct klant worden, maar ook achtergrondverhalen lezen en ontdekken hoeveel concrete impact er al gemaakt is.

Pieter Pot

Tot stand gekomen in een creatieve snelkookpan met een gelegenheidsteam bestaande uit Pieter Pot's Joeri Schoenmaker, vaste designers Leon en Robert en een creatieve review van KesselsKramer.

Design

Leon Spekken
Robert Reinartz
Ooko

Fotografie

Emily George