Menu
Terug naar portfolio

Ministerie van VWS

Wat moet je doen als je vermoed dat iemand mishandeld wordt? En hoe herken je de signalen eigenlijk?

Het ministerie van VWS wil omstanders overtuigen dat hun rol van levensbelang is. En ze handvatten geven om iets met hun vermoedens te doen. Met de publiekscampagne ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ en de website ikvermoedhuiselijkgeweld.nl hielp ik twijfels omzetten in actie.

Empathische copy

Een duidelijk en genuanceerd verhaal in eenvoudige taal, zodat iedereen het kan begrijpen.

Animatie scripts

Hoe voer je een moeilijk gesprek? En wat gebeurt er als je hulp inschakelt? In korte scènes zie je concrete voorbeelden van wat je kunt doen en bij wie je terecht kunt.

Echte verhalen

Op basis van interviews met omstanders die iets met hun vermoedens hebben gedaan. Want als je zo’n verhaal hoort, is de kans groter dat jij zelf ook in actie komt.

Ministerie van VWS

Bewustwording creëren is één ding, gedragsverandering een tweede. Nadat je de commercial hebt gezien, wil je weten wat jij kunt doen. Daarom haalden we informatie op bij communicatiespecialisten, beleidsmedewerkers en gedragswetenschappers van het ministerie.

Dit zetten we om in een platform met een menselijke boodschap en duidelijke user experience. Zo geven we iedereen met een knagend onderbuikgevoel het vertrouwen dat zij in actie kunnen komen.

Design

Illustraties: Sarah Räkers
UX design: Chris Siegers

Greenberry

Projectmanager: Mariska Doppenberg

Copy

Lizet Deutekom