Menu
Terug naar portfolio

Food brands

Als je een verschil wilt maken in de food-industrie, is een innovatief product alleen niet genoeg. Een eigen smoel, taal en portie lef doen vaak de trick.

Iedere ondernemer met een duurzame missie komt een keer op dat punt: je hebt een woest aantrekkelijk product, maar je krijgt het niet lekker verteld. Gelukkig maak je mij blij met alles wat over duurzaam eten gaat. Een paar favorieten:

BitesWeLove

Maakt van gezond snacken het nieuwe normaal. Ik hielp ze aan een eigenzinnige tone of voice die hun tegendraadse notenmixen nog meer op deed vallen.

Dit vertaalden we samen met illustrator Weronika Marriana en de designers van Umbrella London naar een nieuwe merkidentiteit en social media strategie. Maar ook smaaknamen, verpakkingen, banners, posters, in-store materiaal, online campagnes, nieuwsbrieven en al het communicatiemateriaal dat we maar konden verzinnen.

Een toffe samenwerking van ruim 2 jaar waarin BitesWeLove van kleine (online) niche uitdager naar een volwassen notenmerk in het supermarktschap groeide.

Karma Kebab

Zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat het idee van vegan streetfood van 'mwah' in 'hell yeah' veranderde. Met een baanbrekend product (shoarma op basis van knolselderij) en bijbehorende merkidentiteit.

De diervriendelijke ballen hadden ze al. Met dat vertalen in aansprekende copy hielp ik ze verder op weg. Zender tekende voor de designs, Tess Fluit voor de foto's. In alle uitingen komen de festival-roots en groene ambitie van Karma Kebab terug.

Zo groeide Karma Kebab van foodtruck naar internationaal kebab-merk dat het zowel in de supermarkt als horeca lekker doet. Zo lekker zelfs, dat ze een nominatie voor 'Coolest Dutch Brand 2021' en 'Startup of the year' in de wacht sleepten.

Lowlander Beer

Pioniert met botanische biertjes, biologische ingrediënten en lage alcoholpercentages. En pakt onderweg hier en daar een design- of brouwprijs mee.

Ik hielp ze om 3 nieuwe smaken in de markt te zetten. Met een social media strategie en email campagne - in thirst inducing English copywriting - waarin we de focus legden op hun bijzondere smaken èn het feit dat je daar (bijna) hangover-free van kunt genieten.

De bestaande tone of voice kreeg een update. En ook de zakelijke mailings, met een specifieke horeca-doelgroep, gingen door de copy-wasstraat.

Lowlander is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke biermerken van Nederland en wordt in 19 landen verkocht.

Food brands

Lizet